dB's Utrecht

26 september 2010

Monokino (nl/chn) electropop / garage

Groovy, dansbaar, maar bovenal catchy. Tourde begin dit jaar door China en eerder al door de USA. Ga dat zien voordat ze groot zijn!

Peter Piek (de) pop / funk / electro / singer-songwriter

Deze veelzijdige jongeman uit Leipzig is zowel schrijver, schilder, songwriter als multi-instrumentalist. Zijn nummers zijn stuk voor stuk pareltjes voor de oren en krachtvoer voor de geest.

Ladycop (usa) experimental / indie / rock

Dit bijzondere viertal uit Brooklyn, New York heeft begin dit jaar een nieuw album opgenomen en strijkt voor de derde keer in Europa neer met een energieke mix van de Pixies, Fugazi en Beck.

Labasheeda (nl) rock / experimental / indie

Sonic Youth-liefhebbers opgelet: Amsterdamse freakrock met frontvrouw die behalve een gitaar soms ook de viool ter hand neemt. Tourde al door de USA, UK en Oost Europa.

Kantor Tzar Collectif (ire) indie / rock / electro

Kantor Tzar Collectif komt speciaal voor twee Bestuiving-shows overgevlogen uit Dublin. Aanstekelijk, meeslepend en dansbaar. Denk Black Rebel Motorcycle Club gecombineerd met electronica!

Zeno Project (nl) jamrock / experimental / noise

Experimenteel en luid buzzend schudden zij in Utrecht tijdens het begin van de vorige editie van de Bestuiving iedereen al vroeg wakker. Met genoegen mogen zij dit op deze editie op een later tijdstip nog eens overdoen.

Lesbian Mouseclicks (nl) elektro / pop

Niemand kan stil blijven staan op de blije electronische klanken van ons eigen Utregse Lesbian Mouseclicks. Wie wil er nou niet lesbisch zijn? Klik mee en kom dansen!

RaaskalBOMfukkerZ (nl) hip-hop / electro / geraaskal

Deze raaskallende gasten komen met weirde muziek en een minstens zo vage act het rookhok omtoveren tot een muzikaal circustheater. Complexe teksten, electronica en maffe hip-hop worden verpakt met het nodige aan theatrale uitspattingen, maar vooral geraaskal.

Staatseinde (nl) electro / wave / Neue Niederländische Welle

Zij die chagarijnig zijt: Kruipt uit uw Schulp en Stuitert! Blij kollektief uit ons eigen Utreg. Met een dosis wave waarin je jezelf meteen weer in de jaren-80 waant. Stonden enkele weken geleden al op Summer Darkness.

Birth! (usa) industrial / deathrock / wave

Explosief en intimiderend 1-mansproject met een flinke dosis aan stijlen en invloeden. De eigenzinnige Douglas heeft DIY hoog in het vaandel staan en zet ongetwijfeld de rokerslounge op zijn kop.

Redtheplaneeet!!!(nl) electro / punk / noize

Deze DIY superhelden met illustere namen als 'super robber', 'roaming rabecca' en 'she-man' komen met een mix van samples, live drums, gitaren en synths en staan daarmee garant voor een gewelddadig goed dansbaar optreden!

Lightwires (nl/usa) indie / rock

Als je achter elk instrument dat je hoort een muzikant moet inbeelden, denk dan aan Arcade Fire. Andere invloeden zijn onder andere The Beatles en Radiohead. Zoals bij meerdere bands op De Bestuiving komen de bandleden uit verschillende landen. Utrechtse gitaarrock met een Amerikaans randje.

Spaceguards (nl) surf / rock

Uit surfcity Amsterdam komen de Spaceguards! Zij presenteren U een heerlijke pot dansbare surfrock, met invloeden van cultheld Dick Dale (uiteraard), stadsgenoten The Phantom Four en een toefje Man...or Astroman?

Everybody Knew (nl) indie / rock

Ontstaan uit de as van het Utrechtse Antiphone komt Everybody Knew met een geluid dat doet denken aan Muse en PJ Harvey in combinatie met vette hooks à la Queens of the Stone Age.

Miss Anthropy (uk/nl) triphop / ambient

Miss Anthropy uit Bristol speelde op de april-editie een ingetogen set op het akoestische podium. Speciaal voor de 'If You Dare'-tour is de band uitgebreid met een Nederlandse drummer, waardoor hun trippende nummers met Portishead-achtige zang nog wat meer pit zullen meekrijgen.

The Secret Love Parade (nl) electropop / singer-songwriter

Deze lieftallige dames uit Amsterdam/Utrecht waren al te zien in De Wereld Draait Door en stonden in het voorprogramma van Anneke van Giersbergen's Agua de Annique. Kom wegdromen op hun zwoele klanken!

Avigail (nl) electro / ambient / singer-songwriter

Avigail uit Utrecht is een dame die je meeneemt op een zwoele, melancholische muzikale reis. Met haar stem, piano en electronica zal ze je zinnen prikkelen.

Captain Capeman (nl) indie / rock

Het is dat ze niet op een later tijdstip konden, maar de Bestuiving opent knallend met deze in-your-face indierockers met pakkende hooks. Denk Placebo, Kasabian en Millionaire. Weest dus op tijd!Review van De Bestuiving 26 september 2010 door Frans van Arkel voor Utrecht RoxxdB's oefenstudio

dB's
CAB-Rondom 100
3534 BE Utrecht
Route