De Bakkerij Castricum

02 oktober 2010

Ladycop (usa) experimental / indie / rock

Dit bijzondere viertal uit Brooklyn, New York heeft begin dit jaar een nieuw album opgenomen en strijkt voor de derde keer in Europa neer met een energieke mix van de Pixies, Fugazi en Beck.

Mescaliner (nl) postrock / jamrock

De mooiste postrock uit Nederland komt uit Limburg! Deze rasmuzikanten brengen hun prachtig gearrangeerde nummers vol verve en bewijzen dat niet alleen melancholie dit genre mooi kan maken. Niet te missen als je warm wordt van bands als Mono, Explosions In The Sky en Red Sparowes.

WaveZero (nl) rock / wave / indie

Het uit Castricum afkomstige WaveZero speelt een melancholische vorm van grunge/wave-rock. Met een nieuwe, verse drummer in de gelederen zijn ze klaar om iedereen weldadig te bestuiven!

I Wish I Knew (nl) rock / wave / indie

Sinds 2006 maakt I Wish I Knew uit Utrecht dromerige wave/indierock met de nodige scherpe randjes. Tourden al twee keer DIY door Groot Brittannië en stonden kortgeleden nog semi-akoestisch in Paradiso.

Monokino (nl/chn) electropop / garage

Groovy, dansbaar, maar bovenal catchy. Tourde begin dit jaar door China en eerder al door de USA. Ga dat zien voordat ze groot zijn!

Labasheeda (nl) rock / experimental / indie

Sonic Youth-liefhebbers opgelet: Amsterdamse freakrock met frontvrouw die behalve een gitaar soms ook de viool ter hand neemt. Tourde al door de USA, UK en Oost Europa.

Boutros Bubba (nl) rock / experimental / noise

Boutros Bubba combineert de sound van bands als Shellac, Jesus Lizard, Deerhoof en Don Caballero. De kenners weten wat ze kunnen verwachten: mathematische rock met onverwachte wendingen. Vergeet die 4-kwarts maat en freak out!

Spaceguards (nl) surf / rock

Uit surfcity Amsterdam komen de Spaceguards! Zij presenteren U een heerlijke pot dansbare surfrock, met invloeden van cultheld Dick Dale (uiteraard), stadsgenoten The Phantom Four en een toefje Man...or Astroman?

Philkensebben (nl) jamrock / postrock / noise

Dit duo uit Noord-Holland combineert het dromerige van postrock met rauwe, experimentele jamrock-klanken. Wees op tijd in de Bakkerij voor deze trippende rock!

Sweet Empire (nl) punk / rock / powerpop

Deze jonge honden zijn pas sinds 2008 bezig met hun energieke en melodieuze hardcore-punkrock in de stijl van Dag Nasty, Descendents en Hot Water Music. Ondanks hun korte bestaan spelen zij retestrak iedere zaal plat. Komen dus. En op tijd!

Twice The Same (nl) funk / rock / garage

Deze 2-mansband combineert verschillende stijlen tot een rauw en eerlijk rockgeluid. Gooi funk, rock, metal en rawk-n-roll door de blender en je krijgt de basissound van deze jongens. Regionaal kabaal!vrienden van de bakkerij

De Bakkerij
Dorpsstraat 30
1901 EL Castricum
Route