dB's Utrecht

Viso<>Nero (uk) + Zoon van Snook (uk) + Staatseinde (nl)

Pollination presenteert

Pollination, de organisatie achter de twee edities van Festival de Bestuiving in dB's in 2010, presenteert op 1e paasdag een avond met 4 uiteenlopende maar bovenal dansbare acts, variërend van electropop tot drum'n'bass en dubstep, met twee acts uit de triphop/drum'n'bass-stad nr. 1 van Engeland: Bristol. Het belooft een energiek en enerverend avondje te worden. Bovendien kun je de dag erna uitslapen want dan is het 2e paasdag!

De avond wordt afgetrapt door het Utrechtse electro-stuiter-collectief Staatseinde. Na de release van hun underground-hit "Ruimtevaart Vooruit" op de dubbel-verzamelaar "Kamp Holland" van het Utrechtse minimal/electro label Enfant Terrible, is het snel gegaan met deze prettig gestoorde mafkezen. Inmiddels stonden ze op o.a. Summer Darkness, de Amsterdamse Museumnacht en zullen ze vanavond de nietsvermoedende bezoeker stevig laten swingen met hun 'Neue Niederländische Welle'!

Zoon van Snook komt uit Bristol en staat synoniem voor Alec Snook, zoon van een Belgische immigrant. Hij schrijft, produceert, arrangeert en remixt dat het een lieve lust is. Nieuwe cd (Falling From) The Nutty Tree is zojuist verschenen via het roemruchte label Mush Records. Snook is een kameleon als het gaat om het mixen van stijlen; hij pakt jazz, folk, hiphop en IDM en gooit dit zo door elkaar dat het zowel experimenteel als toegankelijk, en hypnotiserend als luchtig klinkt. Laat jezelf dus meenemen in zijn stroom!

Viso<>Nero is de 2e Bristoliaanse act, een producersduo dat alles uitspuugt van drum'n'bass, IDM tot dubstep, waarmee ze de ideale soundtrack creëren voor een donker en pompend feestje. Met live electronica, loops en samples worden zowel live tracks in elkaar gezet alsmede sterke en zeldzame underground tracks gedraaid. Wie van pompende beats, smerige synths en allesvermorzelende bassen houdt, komt hier volledig aan zijn trekken.

Chrome is een van de vijf DJ's uit het collectief DUBieus. Sinds de oprichting van het collectief in 2008 stond hij op o.a. Blackout, Subway en zelfs het Source Festival.Geïnspireerd door elektronische muziek in het algemeen en de huidige ontwikkelingen in Amsterdam, kun je een goed opgebouwde, hoogstaande set verwachten waarin genres lijken te blenden en die uniek is voor Utrechtse begrippen!

Dit alles ondersteund door videobeelden van VJ YourVisualshttp://www.myspace.com/staatseinde/
http://www.myspace.com/zoonvansnook/
http://www.myspace.com/visonero/
http://www.dubieusdub.nl/
http://www.yourvisuals.com/


dB's oefenstudio

dB's
CAB-Rondom 100
3534 BE Utrecht
Route


Datum: zondag 24 april 2011, 20:30u - 1:00u
Entree: € 6,-