dB's Utrecht

Khuda (uk) + Atlantis (nl)

Pollination presenteert i.s.m. dB's

Het Engelse Post Hardcore Stoner Metal duo Khuda komt haar afgelaste optreden van december vorig jaar dubbel en dwars inhalen! Het uit Utrecht afkomstige Atlantis en het kosmopolitische dub infusion hypnotic primal drum gezelschap Basketball uit Canada complementeert deze meditatieve muziekervaring.

Khuda uit Leeds bestaat uit gitarist Tom Brooke en drummer Steve Myles. Al zijn zij slechts met zijn tweeën, deze heren brengen een overdonderende, rauwe mix van psychedelica, noise, uitwaaierende postrock-arrangementen en hier en daar een verdwaalde metalriff of blastbeat. Denk ergens tussen Russian Circles, Shellac, Pelican en Don Cabbalero in.

Atlantis is het eenmans-project van Gilson C. Heitinga. Eind 2007 verscheen Carpe Omnium, een instrumentale plaat dat electronica en post-rock combineert ware het een release op het befaamde 4AD-label. In 2009 verscheen opvolger San Diablo. Live is Atlantis een echte band en speelde dan ook met stijlgenoten als 65daysofstatic, Oceansize, Pure Reason Revolution, Envy en Church Of Misery. En met name op het podium is de trip van Atlantis overdonderend.http://www.myspace.com/khudamusic/

http://www.myspace.com/atlantissound/dB's oefenstudio

dB's
CAB-Rondom 100
3534 BE Utrecht
Route


Datum: 27 mei 2011
Entree: € 6,-