Huiskamerconcert Utrecht

Juffage (uk) + Wave Zero (nl) + Container (nl)

Nog geen week na het voorgaande huiskamerconcert gaat Pollination wederom los bij iemand thuis. Los ja, want we gaan het volume ditmaal flink omhoog gooien, zowel letterlijk als figuurlijk! Er is namelijk plaats voor ongeveer 50 bezoekers en we zullen wederom gebruik maken van een inschrijflijst voor de mensen die aanwezig willen zijn. De entree is gratis, maar zoals gewoonlijk zullen we ten gunste van de artiesten wel met de hoed rond gaan! Neem dus vooral wel je portemonnee mee. Er zal gratis koffie en thee zijn, evenals bier en fris tegen een schappelijke prijs. Aanvang: 15.00 uur.

Inschrijven?
Stuur een mailtje met als onderwerp: "inschrijving huiskamerconcert 6 november" naar: info@pollination.nl

Juffage is Jeff T. Smith, een solo sound-artist en multi-instrumentalist die oorspronkelijk uit Chicago, Illinois komt maar tegenwoordig in Leeds woonachtig is. Zijn muziek wordt vergeleken met een synthese van ritmische felheid (denk Lightning Bolt) en weelderige pop (denk de gevoeligheid van Radiohead), gegoten in manipulatieve producties in het straatje van Andrew Bird. Maar ook doet Juffage bij vlagen denken aan System Of A Down en Beirut. Juffage heeft, als one-man band, DIY uiteraard hoog in het vaandel en regelt al zijn optredens zelf. Het lijkt wel een Leedse traditie om maandenlang op tour te zijn, ver weg van het Britse schiereiland, want evenals onze vrienden van Khuda tourt ook Juffage lang achtereen.

Na een overdonderende set als support van Khuda in dB's afgelopen augustus hebben de heren van Container de verwachtingen als dť nieuwe stonersensatie uit ons eigen Utreg waargemaakt . Zij staan daarom wederom op het affiche. Stonerrock met hier en daar wat sludge en garage. Denk aan een mix van 7Zuma7, Fu Manchu en Toner Low. Kortom; laat de ballen uit je broek rocken!

Wave Zero is een melancholisch wave/rock trio. De muziek heeft veel invloeden uit de jaren '80, ingrediŽnten zijn grunge, shoegaze en (uiteraard) new wave, opgefrist met hedendaagse instrumentale en vocale effecten. In de eigen regio heeft de band een flinke live reputatie opgebouwd en hun in 2009 uitgekomen album werd door 3voor12 Noord-Holland een van de beste schijfjes van dat jaar genoemd. De band speelde al op diverse grote podia waaronder Patronaat en Neerlands poptempel Paradiso. Er wordt inmiddels hard gewerkt aan nieuw materiaal en Wave Zero zal dan ook een mix van oud en nieuw werk spelen.

http://www.juffage.com/
http://www.wavezero.nl/Datum: 06 november 2011
Entree: gratis