Pollination @ Parnassos LIVE!

"The Acoustic Four" met o.a. Lucky Fonz III


Pollination presenteert i.s.m. Parnassos de eerste in een serie van zes unieke muzikale avonden. Op de eeste editie: Lucky Fonz III (NL), Peter Piek (D), Denitia Odigie (USA) en Matt Hopper (USA). Onder de noemer "Acoustic Four Tour" zullen zij zowel als band en als individuele artiesten hun songs ten gehore brengen. En dit alles 'up-close' in de intieme bar van Parnassos.

Lucky Fonz III (NL) acoustic folk / pop
Wie kent hem niet? Lucky Fonz uit Amsterdam is in de afgelopen jaren bekend geworden door zowel zijn opvallende live optredens over de hele wereld als door zijn uitgebrachte cd's. Hij heeft inmiddels flink wat internationale bekendheid opgebouwd en speelde al op bv Lowlands, SXSW en de Canadian Music Week. In 2010 had hij nog een top-10 hit met "Ik heb een meisje". Zijn stijl ligt ergens tussen Bright Eyes en Leonard Cohen gemixt met o.a. Franse chansons en Britse 60's pop.

http://www.luckyfonziii.com/


Peter Piek (DE) acoustic indie folk / pop
Deze bevlogen jongeman uit Leipzig stond al enkele malen eerder op de planken bij Pollination. En bepaald stereotype is niet op hem van toepassing: hij is niet alleen muzikant, maar ook schilder, auteur, songschrijver en multi-instrumentalist en hij combineert elementen uit rock, indie en singer-songwriter tot een vorm die werkelijk uniek is. Alleen zijn stem al, die doet denken aan Neil Young en Sigur Ros, is ongewoon en voegt precies het juiste gevoel toe aan zijn warme muziek.

http://www.peterpiek.com


Denitia Odigie (USA) acoustic soul / pop
Denitia is een soulartiest uit New York die liefhebbers van r&b, pop, soul en blues zeer zal aanspreken. Rond 2009 had ze inmiddels al 4 ep's zelf uitgebracht waarop ze experimenteert met psychedelische folk, country, lo-fi, grunge en soul. Haar talent bleef niet onopgemerkt en datzelfde jaar nog tekende ze een contract bij Weston Boys Entertainment, waarop ze in 2010 haar debuutalbum "Vitality" uitbracht. Dit album werd door vele critici geprezen om zowel de groovy als relaxte sfeer.

http://www.denitia.com/


Matt Hopper (USA) acoustic americana / rock
Matt Hopper is een veelzijdige artiest die al met talloze bands heeft gecollaboreerd, waaronder The Devil Whale, Matt Lewis Band en Cold War Kids. Zijn zelfgeproduceerde en -gefinancierde albums op zijn eigen label Hatcher Pass (genoemd naar de bergketen in Alaska waar hij opgroeide) laten elementen horen van psychedlische rock n' roll, soulvolle blues en geheimzinnig stille folk. Op dit moment is hij met twee nieuwe volledige albums bezig.

http://www.matthopper.com/


The Acoustic Four, slechts 3 keer in Nederland. Mis dit niet!Parnassos Utrecht

Parnassos Cultuurcentrum
Kruisstraat 201
3581 GK Utrecht
Route


UITVERKOCHT!

Datum: 16 november 2011
Entree: € 5,-
Aanvang: 20.30 uur