Pollination @ Vinylbar

Kantor Tzar Collectif (ire) + Sololust (nl)


Pollination is deze avond voor het eerst in de werfkelder van de Vinylbar. Samen brengen zij je "De Werfbar Sessions" met twee bands en twee dj's (uiteraard 100% vinyl) die de avond zullen vullen met een scala aan stijlen, schommelend ergens tussen rock en electro.

De uit Dublin afkomstige artrockers van Kantor Tzar Collectif zijn terug in Nederland. Na hun shows op Festival de Bestuiving in 2010 was het even stil rondom de illustere heren. Ze hebben echter in het geheel niet stil gezeten, met als resultaat: een nieuwe EP! Aanstekelijk, meeslepend en dansbaar. De muziek heeft een typisch Iers geluid en herbergt invloeden van Black Rebel Motorcycle Club met een flinke dosis lounge, dub en electronica.

Sololust maakt zoals hij het zelf omschrijft 'emotronic'. Deze Utrechter staat bekend om zijn verassende optredens waarbij het elke show opnieuw lijkt alsof hij een nieuw album heeft geschreven. Synthpop met invloeden uit EBM en duistere electro, techno en dromerige minimal. Sololust heeft net een 7" inch uit op label Enfant Terrible (die alleen releases op vinyl uitbrengt) welke zeer goed wordt ontvangen.

Naast de twee live acts staan ook twee DJ's klaar om het broodnodige vinyl langs je trommelvliezen te pompen. Als eerste zal DJ Gullit je verblijden met een breed scala aan muzikale klanken uit zijn collectie. Na de bands neemt DJ Alacidus je mee de nacht in op zijn electroklanken.Vinylbar Utrecht

Vinylbar
Oude Gracht a/d Werf 5
3511 AL Utrecht

Datum: 8 december 2011
Entree: Gratis
Aanvang: 20.00 uur