Pollination @ Parnassos LIVE!

Le Titre + My Blue Van + The Weak and the Strong


The Weak and the Strong (Rotterdam) akoestische post-punk

Niemand meer en niemand minder dan de persoon Johan Visschers vormt de eenmansformatie The Weak and the Strong, die de belichaming vormt van pure en rauwe oprechtheid, gegoten in liedjes met minimalistisch oogmerk. Live weet hij op zijn eigen, charismatische manier zijn nummers op het publiek over te brengen, zoals we al enkele malen met Pollination mochten meemaken. Van oorsprong zijn inspiratie puttend uit melancholisch, duister rockend werk zoals dat van Joy Division is hij ook iemand die af en toe als een dolle Bob Dylan tekeer gaat op het podium. In 2010 nam hij de cd “Dance” op in Bristol bij onze partners van Inner City Grit Records, en kunnen we het publiek verzekeren van een bevlogen optreden van deze jongeheer uit de omgeving van Rotterdam.
www.theweakandthestrong.nl


My Blue Van (Utrecht) blues / rock

Echte blues en bluesrock hoort vanuit je tenen te komen. Het is niet makkelijk om een muziekstijl, die van oorsprong vanuit een situatie van armoede, treurnis en hoop in de zwarte gemeenschap is ontstaan, op de juiste manier te benaderen en over te brengen. De jongens van My Blue Van mogen dan jong zijn en misschien geen voedselcrisis hebben meegemaakt, ze weten waar ze over praten, eh... spelen. Deze driemansformatie uit Utrecht speelt namelijk de bluesrockpannen van het dak. Gitarist en zanger Bas Beenackers vormt de ideale frontman van deze hechte eenheid. Gewapend met een mooie, rauwe stem en gitaarspel dat je meteen mee in de ‘swamps’ van de blues zuigt, wil je meer en meer horen van deze talentvolle jongens. Absoluut niet te missen als je van écht gemeende muziek houdt.
www.mybluevan.nl


Le Titre (Utrecht/Groningen) piano-pop-noir

Na het behalen van diverse prijzen in 2010 waaronder Volgspot Open Podium en flink wat optredens werd in 2011 de tijd genomen om een nieuwe plaat op te nemen. De klassieke verschijning van Sofie straalt een bepaalde mystiek uit. De muziek van Le Titre noemt ze zelf “piano-pop-noir” en is het beste te vergelijken met Tori Amos, Lamb, Hooverphonic en Fiona Apple. Haar stem weet je gelijk te pakken en doet ergens ook denken aan Annie Lennox. In haar optredens is de emotie van de muziek zichtbaar te voelen. Laat je betoveren!
www.le-titre.nl
Parnassos Utrecht

Parnassos Cultuurcentrum
Kruisstraat 201
3581 GK Utrecht
Route


Datum: 18 april 2012
Entree: € 5,-
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur