Dakterrasconcert

Mr Fogg (uk) + the Zeno Project (nl)


Laat de zon maar komen na al die grauwe lentedagen! Het Pollination dakterras ligt er al weer mooi bij, dus kom maar met die hoge temperaturen.

Pollination heeft een aantal bijzondere artiesten weten te strikken om aan het einde van de middag op een dakterras in het centrum van Utrecht een optreden te geven in een intieme setting. Er is slechts plaats voor 30 bezoekers en daarom zullen we gebruik maken van een inschrijflijst voor de mensen die bij dit bijzondere evenement aanwezig willen zijn. De entree is gratis, maar we zullen ten gunste van de artiesten wel met de hoed rond gaan! Neem dus vooral wel je portemonnee mee. Er zal koffie en thee zijn, evenals bier en fris.

Dat we Mr. Fogg in Nederland nog niet allemaal kennen is Pollination eigenlijk een raadsel. Het grote voordeel is wel dat we hem daardoor nog voor dit intieme event konden strikken! Mr. Fogg komt uit Oxford, UK en maakt zwoele mistige electro pop en speelde reeds op grote festivals waaronder Reading en Leeds Festival. Zijn laatste album is opgenomen in IJsland door Valgeir Sigurdsson (Bjork, mum, Feist, Bonnie Prince Billy) wat het toch al IJslandse geluid van de muziek nog meer dat typische karakter geeft. Eerder speelde hij met band maar op deze tour kleedt hij zijn muziek uit om in zijn puurste vorm gespeeld te worden.

ZenoMo is de frontman van het illustere the Zeno Project. De mannen in labjassen spelen improvisaties waarbij van tevoren vaak nieteens de structuur vast staat. Als band speelde de band al op de eerste 2 edities van Festival de Bestuiving van 2010. Op deze middag komt de frontman solo - heel misschien aangevuld met een tweede lid - met een wirwar van gitaareffecten en sample machines. De man doet bij vlagen denken aan Mike Patton en een enigszins bizar maar zeker ook ontspannen mix van electro en jazz is het resultaat. Geen enkele show is het zelfde dus ook deze is nu al uniek.

Mocht zon en droogte uitblijven dan verhuist het concert naar binnen!

Inschrijven?
Stuur een mailtje met als onderwerp: "inschrijving dakterrasconcert 26 mei" naar: info@pollination.nlDakterrasconcert


Datum: zaterdag 26 mei 2012
Entree: gratis
Aanvang: 15.30 uur

-Een sfeerimressie van vorig jaar vind je hier: