Pollination @ ACU

Monsters Build Mean Robots (GB) + Mescaliner (Lim) + Bodypolitics (Utr)Op deze avond hebben we in het ACU een prachtig fijnzinnig package in petto! Monsters Build Mean Robots uit Engeland is op tour en dat zullen we weten! Dit is namelijk zonder twijfel één van de beste indie/postrock-bands van dit moment. Hun schitterende laatste plaat, de ep “We should have destroyed our generals not their enemies” laat precies horen waar deze heren toe in staat zijn: gevoelige, melancholische en orkestraal gearrangeerde nummers met prachtige zang die je onherroepelijk bij de keel grijpen. Dit wordt episch, neem dat van ons aan!

http://mbmr.bandcamp.com


Limburgs onvolprezen trots op het gebied van prachtig uitwaaierende, melancholische en sfeervolle maar altijd krachtige songs heet Mescaliner. Deze vier sympathieke heren speelden eerder al eens op Festival de Bestuiving en waren destijds onder de bezoekers het gesprek van de dag. En volledig terecht. Want eigenlijk zijn ze gewoon stiekem de beste postrock-band van Nederland. Ze brachten dit jaar hun tweede cd “Willow Spree” uit, welke net als het debuut “Eye” weer een stortvloed aan pareltjes voor de oren bevat. Met Monsters Build Mean Robots het ultieme package voor een onvergetelijke avond. Mis het dus niet!

http://mescaliner.bandcamp.com


Het in Utrecht inmiddels veelgeprezen Bodypolitics schopte het onlangs tot finalist van The Clash of the Titans en de Utrecht Popprijs en stonden al op diverse prestigieuze festivals in hun korte bestaan. En niet voor niets. Dit uit verschillende landen afkomstige gezelschap mag met hun afgewogen mix van indierock, postrock en shoegaze niet ontbreken in het veelbelovende package van vanavond. Onlangs brachten zij hun eerste cd “The Space of a Jump” uit en zij zullen deze avond met frisse moed openen. Wees dus op tijd!

http://thespaceofajump.com/
ACU

ACU
Voorstraat 71
Utrecht

Datum: 24 oktober 2012
Entree: €6,-
deur open: 21.00 uur
Aanvang: 21.30 uur
Einde: 00.00 uur