Pollination @ Parnassos LIVE!

Mevrouw Tamara (NL) + Bird On The Wire (NL)


De negende editie alweer van Pollination@ParnassosLIVE!, de eerste in het nieuwe jaar. En wat voor eentje! Mocht je nog steeds de behoefte voelen om uit te kateren na een stevig oud&nieuw feest, is dit de ideale muzikale versnapering die daarbij hoort.


Vergeet Roosbeef; Mevrouw Tamara, dat is het helemaal! Tamara van Esch is met haar band een opkomende naam in het singer-songwriter circuit, en met reden. Ze maakt veelal Nederlandstalige liedjes over dingen in het leven die voor haar speciaal, en voor sommige mensen juist heel gewoon zijn. Soms lief, soms grof, (on)schuldig en een beetje vreemd. Ze stond in de Beste Singer-songwriter van Nederland, maakte onlangs voor 3FM een nummer bij de '1 uurs service' en haar onlangs verschenen plaat 'Ik ben Spiritus' laat een prachtige sfeer na. Wees hierbij voordat ze écht een grote mevrouw is!


Het Amsterdamse Bird On The Wire is nog maar net klaar met een reeks optredens op de Popronde 2012, maar staan nu dus bij ons op de planken. En, juist ja, de band is vernoemd naar een nummer van Leonard Cohen. Zoals de beste man zingt "I have tried in my way to be free", dat is precies wat Bird On The Wire ook doet. Dit drietal glijdt muzikaal als een albatros over de oceaan of fladdert als een mees door een weelderige bloementuin. Dromerige en melancholische luisterliedjes, soms vervreemdend, maar altijd sfeervol. Of, zoals ze het zelf zeggen: Bird on the Wire maakt muziek over kleine prinsen en cowboys op zee, gebruik makend van oude orgeltjes, accordeon, drums, gitaar en xylofoon. Ja, inderdaad, ook daar wil je bij zijn.


Parnassos Utrecht

Parnassos Cultuurcentrum
Kruisstraat 201
3581 GK Utrecht
Route
Datum: 9 januari 2013
Entree: € 5,-
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur