Pollination @ Parnassos LIVE!

Port of Call (NL) + The Weak and the Strong (NL) + Saint Helena Dove (NL)


Vanavond hebben we sinds tijden weer eens een aantal singer-songwriters over de vloer. Drie om precies te zijn, waarvan er twee al eerder te bewonderen waren in Parnassos.


Pieter van Vliet, alias Port of Call, stond iets meer dan een jaar geleden ook al bij Pollination@ParnassosLIVE! op de bühne. Deze muzikant heeft ondanks zijn jonge leeftijd al een zeer doorleefd stemgeluid, dat hij in combinatie met gitaar, ukelele en mondharmonica uitermate goed weet in te zetten. Zijn kwaliteiten bleven niet onopgemerkt, zoals bijvoorbeeld bleek uit het behalen van de tweede plaats in de finale van de Grote Prijs van Nederland. Veel van zijn liedjes leggen een link naar de soms hectische diversiteit van het leven, metaforisch verhalend over de ruwheid en kalmte van de zee. Laat je meevoeren op zijn golven!


Ook Johan Visschers, alias The Weak and the Strong, stond al eerder op de planken van Parnassos en speelde al meerdere malen voor Pollination, met Miss Anthropy, Cradle FC en jd meatyard. Hij belichaamt pure en rauwe oprechtheid, gegoten in liedjes met minimalistisch oogmerk. Live weet hij op zijn eigen, charismatische manier zijn nummers op het publiek over te brengen. Van oorsprong zijn inspiratie puttend uit melancholisch, duister rockend werk zoals dat van Joy Division is hij ook iemand die af en toe als een dolgedraaide Bob Dylan tekeer gaat op het podium. Voor de nodige rauwheid naast finesse zit je bij deze jongeheer dus goed.


Janine van Osta is de naam die schuilt achter Saint Helena Dove. En ook al is deze duivensoort, afkomstig van het Zuidatlantische eilandje St. Helena, sinds de 16e eeuw uitgestorven, haar stem en muziek zijn dat absoluut niet. Janine’s prachtige stem zorgt voor kippenvel-opwekkende intimiteit en ze weet een bijzondere atmosfeer te creeëren met haar subtiele liedjes. Door 3voor12/zeeland werd zij inmiddels beschreven als ‘de nieuwe Emilíana Torrini, maar dan anders’. Als enige vrouw prima passend naast de mannen in dit package, zal het een memorabele avond worden!


Parnassos Utrecht

Parnassos Cultuurcentrum
Kruisstraat 201
3581 GK Utrecht
Route
Datum: 6 februari 2013
Entree: € 5,-
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur