Pollination @ Parnassos LIVE!

La Corneille (NL) + WaveZero (NL)


De laatste editie van Pollination@ParnassosLIVE! voordat de zomer begint. En wat voor eentje! We hebben werkelijk een monsterlijk goed package voor je in petto. Als er één Pollination-avond in Parnassos is die je werkelijk niet mag missen, is het deze wel!


2012 was hét jaar voor La Corneille (voorheen Guy Corneille). Winnaars van zowel de Utrecht Popprijs als de Clash of the Titans, en daar tussendoor iedere zaal overrompeld achterlatend. Dit sympathieke trio maakt gebruik van gitaar, toetsen en drums en creëert een heel eigen geluid met een prachtig zinderend muzikaal spanningsveld. Met daar bovenop het eigenzinnige en getergde stemgeluid van Guy zorgt dit voor nummers die op het ene moment onderhuids binnendringen en het andere moment explosief uit hun slof schieten. Intiem, gruizig en meeslepend. Of, zoals 3voor12/utrecht schrijft: "Of je een liefhebber bent van het genre of niet, je moet wel van steen zijn als dit je niets doet." En daar is werkelijk alles mee gezegd.


Het Noordhollandse WaveZero speelde inmiddels al meerdere malen voor Pollination. En bepaald niet zonder reden. Dit trio is namelijk één van de strakste en spraakmakende bands uit Nederland binnen de wave/goth/rock-scene. Hun nummers hebben stuk voor stuk een overdonderende impact en dringen de donkere krochten van de menselijke ziel binnen. Zanger/gitarist Tom Gaasbeek gooit vol overgave zijn passievolle stem en dito teksten in de strijd, om die te larderen met sprankelend gitaarspel; alles met de juiste hoeveelheid galm die nodig is voor dit soort muziek. Ritmetandem Willem Zevenhuizen (bas) en Bas Snabilie (drums) zorgen voor de pompende energie die nodig is om elk nummer perfect in balans te houden. Afgelopen jaar brachten ze nog een split-single uit met het Amsterdamse Labasheeda, met daarop het schitterende “The Fall”, waarvan de videoclip net verschenen is.


Parnassos Utrecht

Parnassos Cultuurcentrum
Kruisstraat 201
3581 GK Utrecht
Route
Datum: 3 april 2013
Entree: € 5,-
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur