5 years of ICG records

Independent Intavenshan, WaveZero, Container, TWATS


Jawel, het is tijd voor feest, groot feest! Het van oorsprong in Bristol, Groot-Brittannië, opgerichte platenlabel Inner City Grit Records bestaat in juni 2013 alweer vijf jaar. Een lustrum dus. Waarom dit zo bijzonder is?


Nou, eigenlijk heel simpel. Inner City Grit Records kwam tot stand vanuit de gedachte dat goede, maar vaak ondergewaardeerde muziek, te weinig gehoord en gezien kan worden en vaak ondergesneeuwd raakt tussen alles wat ‘mainstream’ is. Twee gelijkgestemde zielen uit Bristol begonnen daarom in 2008 een platenlabeltje dat zowel nationale als internationale acts en muziek uit diverse hoeken kon herbergen. Inmiddels zijn we vijf jaar, diverse compilatie-cd’s en digitale uitgaven van fantastische acts verder, en woont het van oorsprong Britse tweetal inmiddels in Lombok, Utrecht.


Zo DIY als Inner City Grit Records van start ging, zo functioneert het nog steeds. En kijk: zie hier in grote lijnen nu precies de overeenkomst met Pollination. Door de jaren heen zijn beiden innig met elkaar bevriend geraakt en vonden er diverse samenwerkingen en uitwisseling van bands plaats. De ideale bestuiving van kunst kent immers geen grenzen.


Vanavond dient er dus groots feest te worden gevierd. Zo divers als de muziek is die het label uitbrengt, zo divers zal het aanbod aan artiesten zijn die deze avond de revue zullen passeren. Optredens van: de Rotterdamse singer-songwriter The Weak And The Strong, de Utrechtse stonerrockformatie Container, gedichten van Body Mass Index (van het collectief R.A.U.), het Noordhollandse postpunk/waverock gezelschap WaveZero en de zwoele dub-en reggaeklanken van het Utregse Independent Intavenshan. Bovendien draait de bevriende dj The Are van MerWeRadio uit Sliedrecht nog hele fijne dansplaatjes na de bands, subtiel overgaand in de Vitamine ACU disco.


Dit wordt dus gewoon een beregezellig feestje waar je bij wilt zijn!


ACU

ACU
Voorstraat 71
Utrecht

Datum: 7 juni 2013
Entree: donatie € 4-8,-
Deur open: 21.00 uur
Aanvang: 21.15 uur stipt!
Einde: 01.00 uur