Pollination @ ACU

Loifior (D) + Lightwires (NL)


Indierock is er heden ten dage in vele soorten en maten. Van oorsprong kwam de term indie voort uit het woord ‘independent’, om aan te geven dat de band in kwestie hun muzikale kunsten vertoonde en hun zaakjes regelde zonder hulp of tussenkomst van een platenmaatschappij, boeker, manager, etc. Kortom: om aan te geven dat je als band alles zelf deed en dus onafhankelijk bezig was. Deze term werd echter al vrij snel gekoppeld aan een bepaald muzikaal geluid: sfeervol gitaarwerk, een melodieus (in het algemeen vrij hoog) stemgeluid en een relatief poppy benadering van de muziek. Links met britpop en aanverwante stijlen werden snel gemaakt.


Er zijn inmiddels zoveel indiebands dat door de bomen het bos werkelijk niet meer te zien is. En ja, probeer dan het kaf maar eens van het koren te scheiden, danwel de pareltjes uit de zee te vissen. Vanavond spelen in het ACU twee bands die zich absoluut onderscheiden in dit genre. Uit Lüneburg, Duitsland, komt Loifior. Zij stonden al meerdere malen voor Pollination op de planken, en niet voor niets. Dit viertal is namelijk 1 van de smaakmakers van de indierock in Duitsland. Gewapend met sterke, Duitstalige liedjes, een instrumentbeheersing om je vingers bij af te likken, en een bevlogenheid waar menig band een puntje aan kan zuigen, staan zij op het podium. Inmiddels is hun tweede schijf, de ep ‘Seelenbauten’,uit en spelen ze op het moment van schrijven hun eerste shows in Groot-Brittannie. Dit is een band die je live moet ondergaan!


Support komt van het half Amerikaans, half Nederlandse Lightwires. Deze band bracht in een mum van tijd twee ep’s op de markt, waarna verschillende persoonlijke omstandigheden een doorstart min of meer tegenhielden. Na hard te hebben gewerkt aan een opvolger, getiteld‘ Modern Memory’, is de band weer in full shape en worden er nieuwe optredens gedaan.

Als je van goede kwaliteits-indierock houdt, ben je hier vanavond bij!


ACU

ACU
Voorstraat 71
Utrecht

Datum: 7 februari 2014
Entree: € 5,-
Deur open: 21.00 uur
Aanvang: 21.30 uur
Einde: 00.00 uur