Festival de Bestuiving

PRE-EVENT #1


De eerste hap uit de smaakvolle honingpot van Festival de Bestuiving wordt vandaag opgelepeld. In de aanloop naar het festival worden via een aantal pre-events de diverse uitingen van - en samenwerkingen binnen - Festival de Bestuiving belicht. Deze eerste editie op zaterdag 1 maart staat in het teken van de samenwerking tussen moederorganisatie Pollination en The Bakery (recordlabel 2.0). The Bakery draagt voor deze speciale editie op deze BIJzondere lokatie de Utrechtse rockband Heroism aan en tevens verzorgt zij de Fotobios. Wat dat is? Dat ga je meemaken op deze stevig rock n rollende avond in het Mirliton, waar normaliter het vuige zweet niet zo danig druipt! En vergeet geen contant geld mee te nemen, want bij de bar kan je niet pinnen.

Joe en zijn mannen weten als geen ander hoe ze een avond met psychedelische garagerock n’ roll moeten vullen. Joe Madman & The Sidewalkers, een stel jonge honden uit Alphen en Utrecht zal als een bezetene tekeer gaan en je stevig in je been (maar vooral je oren) bijten. Maar nog wel zo dat je kunt blijven dansen.

Heroism uit Utrecht en Amsterdam weten hoe ze hun oudere helden van heavy (stoner)rockbands als Led Zeppelin, Kyuss, Queens of the Stone Age en Wolfmother moeten eren. Vuige en toch melodieuze, op stoner geënte, rock vermengd met oorstrelende poppy zang- en gitaarlijnen. Afgkomstig uit de stal van onze samenwerkingspartner The Bakery.

De jeugd heeft de toekomst. En zeker als ze Kids With Guns heten en dat keihard in onze oren laten knallen met een opruiende dj-set. Rond deze periode komt hun nieuwste album uit. Ze komen bij ons een een robbertjes draaien en alle aanwezigen een slag in de rondte laten dansen en rocken!

In het dagelijks leven verzorgt DJ Andy Dufter (geheime) diensten voor het ruimtevaarderscollectief van Staatseinde, maar in zijn vrije uurtjes laat hij aardbewoners dansen op catchy tunes. Zie hier de ideale aanvulling op deze avond in het Mirliton Theater.

En dat is nog niet alles. The Bakery (Recordlabel 2.0) doet waar ze goed in zijn: innovatieve diensten aanbieden binnen alles wat op muziekgebied op dient te vallen. Foto’s zijn leuk! En daar kan je veel mee doen. Herkenbaarheid kent geen tijd…
ACU

Mirliton Theater
Boven Clarenburg 93-2
Hoog Catherijne, Utrecht

Datum: 1 maart 2014
Entree: Pay what you want
Deur open: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Einde: 01.00 uur