Pollination @ ACU

Capgras: ep-presentatie, met support van Potman Jr.


Capgras is een syndroom. "Een psychische aandoening die gezien kan worden als identificatiesyndroom, een vorm van agnosie waarbij mensen, dieren of voorwerpen wel normaal worden herkend, maar hun identiteit niet". Dat we het weten. De band Capgras uit Utrecht zoekt volgens hun bio naar vervreemding. Nou, dan is het plaatje weer rond: de band die het syndroom wil zijn.

Capgras noemt hun eigen stijl "GrimmPop", maar voor de iets simpeler ingestelde muziekliefhebber kan je denken in de richting van de "Bristol sound": bands als Massive Attack en Portishead komen regelmatig voorbij, afgewisseld met Radiohead-achtige klanken en diverse lounge-momenten. Dynamiek is echter het sleutelwoord in de muziek van Capgras: zowel zwoele electronische klanken als scheurende gitaren zorgen voor de spanning in de muziek, die met de gevarieeerde zanglijnen van zangeres Sophie Platenkamp prachtig wordt afgetopt. De band stond al in de Melkweg, Paradiso en in de finale van zowel de Amsterdam Popprijs als de finale van de Clash of the Titans.

In mei 2012 kwam hun eerste ep "Capgras" uit, die in maart dit jaar opnieuw is uitgebracht en nu in diverse zalen ten gehore wordt gebracht. ACU is omgedoopt tot zaal waar de re-release plaatsvindt!

Support komt van de singer songwriter Potman Jr..


ACU

ACU
Voorstraat 71
Utrecht

Datum: 7 maart 2014
Entree: € 5,-
Deur open: 21.00 uur
Aanvang: 21.30 uur
Einde: 00.00 uur