Pollination @ ACU

Moonlit Sailor (SE) + Riverdistrict (NL)Jawel! Een nieuw seizoen vol sprankelende, avontuurlijke en bovengemiddeld goede evenementen staat ons weer te wachten. Na een korte zomerslaap zijn de bijen van Pollination weer ontwaakt, en hoe!

Uit Zweden komt Moonlit Sailor, een band die het prachtige landschap van dat land op een zeer fraaie manier muzikaal kleur geeft. Moonlit Sailor speelt instrumentale rock, in het algemeen geschaard onder de term ‘postrock’. Hun subtiel opgebouwde melodieën en soundscapes laten je al snel wegdromen, om je op de juiste momenten weer even rockend rechtop in bed te doen zitten. Voor de kenners: denk aan The Appleseed Cast, The Six Parts Seven en een minder duistere Explosions In The Sky. Deze band laat maar weer eens zien waarom er eigenlijk alleen maar kwaliteit uit Scandinavië komt.

De andere band van vanavond is het Utrechtse Riverdistrict. Dit is een band om in de gaten te houden. In april van dit jaar brachten ze een warm klinkende single uit, waarvan van het nummer “Heartbreakers” een video werd geschoten. Dit alles als opwarmer voor het later dit jaar te verschijnen album. Dromerige indiepoprock met neigingen naar wave en met surfy gitaartjes. Perfect package met het vocaal-loze Moonlit Sailor!

ACU

ACU
Voorstraat 71
Utrecht

Datum: 17 september 2014
Entree: € 4,-
Deur open: 20.45 uur
Aanvang: 21.00 uur
Einde: 23.00 uur
De bar is tot later open.