Pollination @ ACU

White+ (CN) + Shuriken (NL)Op deze avond is er meer dan alleen live muziek. Zo zal de korte film "Iceberg" van Maya Rudolph te zien zijn, een film over de Beijing underground scene. En in het café zorgt PolliTV tot in de late uurtjes voor de beste Chinese videoclips! In het China van nu is alternatieve muziek erg in opkomst, maar tegelijkertijd ook nog heel erg underground. Als bezoeker krijg je naast live performances een kijkje in een wereld die zo ver weg lijkt maar ondertussen ook heel herkenbaar is.

In het oude China bepaalde een complexe kleurensymbologie o.a. de gepaste kleding bij specifieke gelegenheden. Wit, het symbool van zowel puurheid als onbekendheid, werd en wordt bijvoorbeeld gedragen tijdens begrafenissen als kleur van rouw. In het moderne China is daar de band White+ (voorheen White). White+ is een duo uit Beijing, bestaand uit Zhang Shou Wang en Shen Jing. Eerstgenoemde was mede-oprichter van de "No Beijing” noise movement (waaruit de band is ontstaan) en is tevens frontman van één van China's meest populaire indiebands CarSick Cars. Het duo werd ‘ontdekt’ door Blixa Bargeld (ex Bad Seeds / Einstürzende Neubauten), die het eerste album produceerde. White+ mengt de basisingrediënten noise en minimalism tot een soms dikke, soms dunne, maar altijd dronende soep. Naast vele optredens in eigen land speelde White+ reeds in de VS (SXSW) en in Europa (o.a. op Sonar).

Shuriken is inmiddels geen onbekende meer in de Utrechtse muziekscene. Hun muziek is echter niet meteen herkenbaar danwel in een hokje te plaatsen: Shuriken maakt noiserock op basis van atypische songstructuren en dito vocalen. Op het moment van schrijven ligt hun tweede full-length album op de planken, die ongetwijfeld dit jaar uit zal komen. Denk Jesus Lizard, denk Shellac.

This is gonna be a very noise evening!


Meer White+:
Bandcamp: http://downloads.maybemars.org/album/white
Maybe Mars (label): http://maybemars.org/index.php/artists/whiteplus/
Album review: http://consequenceofsound.net/2009/05/album-review-white-white/
ACU

ACU
Voorstraat 71
Utrecht

Datum: 22 oktober 2014
Entree: € 5,-
Deur open: 20.45 uur
Aanvang: 21.00 uur
Einde: 23.00 uur
De bar is tot later open.