Pollination @ ACU

Neopit Pilski (DE) + Here Come the Wolves (NL)Hoe kun je nu je zaterdagavond beter beginnen dan met een goeie vuige pot rock, voordat je verder het nachtleven induikt? Juist, dat dachten wij ook. En daar hoort dan meestal een lekker biertje bij.

Nou, dat komt dan goed uit. Vanavond hebben we namelijk de Duitse band Neopit Pilski, dus buiten dat potje rock zit dat met die pilsjes ook wel goed. Neopit Pilski is een powertrio uit Hamburg/Lüneburg dat knetterende garage/noiserock maakt, en dat met Bulgaarse teksten. Want er vloeit Bulgaars bloed door de aderen van de band in de vorm van gitarist Stefan Ivanov, ‘Jimmy’ voor ingewijden. Deze enthousiaste jongeman speelt eveneens in UiJuiJui, een kwartet dat al meerdere malen voor Pollination op de planken stond. Neopit Pilski is misschien nog wel het best te omschrijven als een soort van The Strokes meets White Stripes met een punk-attitude. De energie die deze band uitstraalt, is aanstekelijk. En Utrecht is naast Amsterdam de enige stad die de band deze tour aandoet, dus wees hier bij!

Lokale helden Here Come The Wolves maken het package van deze avond compleet. De band stond in 2013 in de halve finales van Clash of the Titans, dé Utrechtse bandwedstrijd die nu ook alweer in volle gang is en sindsdien hebben ze zich verder ontwikkeld. Zo stonden ze kortgeleden nog in dB’s met de Amerikaanse noiserockers van Naomi Punk. Maar, belangrijker: de muziek van HCTW. Denk aan een mix van good-old alternative rock (ja, vroeger heette dat nog zo) met Nick Cave/Tom Waits-achtige vocalen. Het knettert, het rockt maar bovenal wordt het liedje niet uit het oog verloren.

Het rockende package van vanavond is dus een prima mogelijkheid om het bier over de rand van je glas te voelen lopen als je nét iets te hard aan het bewegen bent op de muziek!

ACU

ACU
Voorstraat 71
Utrecht

Datum: 11 april 2015
Entree: € 5,-
Deur open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur
Einde: 22.15 uur

Na afloop dansavond.