Pollination on the rooftop

Annalibera (USA) + Until We Meet Again (NED/USA) + Mankes (NED) + Kaari (EST)Speciale gasten op dit evenement komen uit Des Moines, Iowa, Verenigde Staten: Annalibera. Anna Gebhardt is naar Europa gekomen zonder haar band, maar wordt begeleid door Anne Carlisle (ex-Ladycop). Annalibera maakt gebruik van prachtig galmende, esoterische vocalen, aangevuld met sfeervolle en dissonante keyboardpartijen en strijkersarrangementen. In maart van dit jaar kwam het album "Nevermind I love you" uit, dat door critici werd samengevat als "een werk dat aanvoelt als een levendige en vreemde, maar plezierige droom. Op een uitzonderlijke manier geschreven en gespeeld, nauwgezet gecomponeerd met muzikale kunde'. Nou, dat zegt genoeg, lijkt ons.
Om nog even in Amerikaanse sferen te blijven: Until We Meet Again komt deels uit Utrecht, deels uit de VS. Amerikaan Jeff Taylor speelt eveneens in het geprezen (en door Pollination al regelmatig geboekte) indierock-kwartet Lightwires. UWMA gooit het met hun synthpop over een heel andere boeg. Vrouwelijke vocalen, bezwerende synthpartijen en dansbare beats maken dit tot een interessante nieuwkomer in dit genre.

Het in 2014 opgerichte Amsterdams/Rotterdamse duo Mankes had, voordat de band werd opgericht, al regelmatig met elkaar van doen gehad in het poetische muziektheatergezelschap RAU (Rotterdam Amsterdam Utrecht). Johan Visschers trad als zanger/gitarist al regelmatig voor Pollination op met zijn postpunkband Cradle FC en als percussionist met het uit Bristol afkomstige Isolde (voorheen Miss Anthropy). Johan brengt samen met Selma Peelen een mooie mix tussen meeslepende zang, oosterse elementen en een postpunk-injectie.

Kaari is een singer-songwriter uit Estland. Tegenwoordig studeert ze songwriting in Londen. Zij is een weekje in Nederland en komt, als extraatje op de taart van vanmiddag, een paar liedjes vertolken


Dakterras in Utrecht.
Adres verkrijgbaar na inschrijving.
Utrecht

Datum:27 juni 2015
Entree: € t.b.a.
Deur open: 14.30 uur
Aanvang: 15.00 uur
Einde: 19.00 uur