Pollination @ Hofman Café

Eric Devries

Op donderdag 15 oktober zet Pollination weer een fijne artiest in café Hofman neer. Dit keer is dat Eric Devries.

Hij schreef zijn eerste liedje in 1976, vlak voordat de punk in Nederland hem de weg naar het podium wees. Hij stond op zijn 18de in het voorprogramma van The Jam in Paradiso. Hij won op een haar na de Grote Prijs van Nederland (The Big Easy ’92) en debuteerde uiteindelijk met een opmerkelijk ‘Americana’ album (Little of a Romeo’) in 2004.

Devries spreekt via zijn liedjes. ‘Close to Home’ heet zijn meest recente cd en het is wellicht zijn meest biografische tot nu toe. Liefde, leven, dood, afscheid en opnieuw beginnen. Spijt en excuses of juist de viering van het leven. Grote thema’s die Devries aansnijdt met goed gevoel voor woord en humor, soms persoonlijk, soms tongue in cheek. Vooral ook over de relatie tussen man en vrouw. Reizen is een ander groot thema in de liedjes van Devries. Zo bezingt hij onder meer zijn geboortestad Amsterdam, verhaalt over het wel en wee van een singer-songwriter en neemt je mee op een road-trip langs Tulsa, Birmingham en Jeruzalem. Samen met producer BJ Baartmans heeft Devries een klassiek album afgeleverd in de traditie van singer-songwriters uit de jaren ’70 maar die volledig van het hier en nu is.

Hofman Café schotelt iedere donderdagavond de nieuwste en leukste acts voor! Acts uit verschillende muziekhoeken zijn wekelijks gratis te zien. In het verleden stonden bands als Kensington, Pien Feith, Yori Swart, Rondé en Eveline Vroonland geprogrammeerd. Na elke HOFMAN LIVE kan het publiek blijven hangen om te borrelen terwijl onze dj de beste muziek draait.
ACU

Hofman Café
Janskerkhof 17a
3512 BM Utrecht

Datum: 15 oktober 2015
Entree: GRATIS
Deur open: 21.00 uur
Aanvang: 21.30 uur
Einde: laat